Waarom schrijf je geen blogs? Je hebt zoveel te vertellen. Het levert je zoveel meer traffic op naar jouw website, meer bekendheid, etc. De voordelen zijn volgens velen eindeloos….
 
Ego
Mijn ego reageert meteen… Lijkt jou dat handig met jouw beperkte talenkennis? Je had vroeger met (veel) pijn en moeite net een voldoende voor Nederlands. Om over de buitenlandse talen maar te zwijgen. Het resulteerde in een schoolcarrière van VWO naar de Havo naar de Mavo. Als het taalkundig niet goed is dan kan het afbreuk doen aan hoe je professioneel overkomt? Wie zit er eigenlijk te wachten op jouw verhalen? Mijn ego probeert mij liefdevol te beschermen tegen mijn angsten, waaronder geen erkenning krijgen. Uiteraard vindt de perfectionist in mij er natuurlijk ook van alles van. Het moet wel bondig zijn. Niet echt jouw talent? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het duurt slechts een paar seconden om mijzelf te overtuigen (lees: te beperken) om iets niet te doen. Mede gebaseerd op mijn vroegere negatieve ervaringen.
 
Ik ben
Gelukkig heb ik mijn kern weten te vinden. Dat maakt dat ik weet 
wie ik ben en wie ik wil zijn. Een heerlijk gevoel. Een gevoel dat ik wil delen. Als directiefluisteraar werkend vanuit mijn kernwaardes veiligheid, authenticiteit en zelfreflectie. Het schrijven van blogs helpt mij aan een groter bereik en geeft mijn klanten de mogelijkheid mij beter te leren kennen. Vanuit mijn kern, mijn zijn, mijn authenticiteit vind ik de veiligheid om het te doen. Mijn kracht is het (zachtjes en rustig) vertellen. Vandaaruit kan ik verbeteren. Ik laat mij niet (meer) beperken door mijn taalkundige beperking. Ik ben ervan overtuigd dat er genoeg mensen zijn die mij daarbij willen helpen. Zelfs zonder hun hulp zal ik mijn boodschap kunnen overbrengen, want het gaat mij om de essentie en niet het perfect gekozen woord. Het juiste woord, de juiste toon, die is voor ie
dereen weer anders. Dat maakt ons authentiek. De kracht zit bij jezelf en niet bij wat een ander daarvan vindt. Dat is een reflectie op hun eigen ‘zijn’ door te spiegelen aan jou.

Perfectie
Laatst kwam ik bij het opruimen van mijn oude thuiskantoor nog een ansichtkaart tegen van Ann Snitker. Zij gaf mij zo’n 24 jaar geleden al een mooie boodschap mee. Eentje die ik nu pas echt begrijp. Een mooi moment om nu te delen, zodat anderen misschien hier hun inspiratie uit mogen halen. Daa
rnaast ben ik nu in staat om ‘executives’ hulp te bieden bij het werken aan hun ‘perfectie’ en dat van hun bedrijf.
 
Dankbaar
Mocht jij een spelfout tegenkomen terwijl je mijn blogs leest. Laat het dan alsjeblieft weten in een reactie. Dat geeft mij de mogelijkheid om het aan te passen en met jouw hulp te verbeteren, elke keer weer. Samen iets beter maken. Zo verbeter ik mijn zelfreflectie en kan ik blijven groeien. Dankbaar voor jouw hulp en input om mijn blogs beter te maken. Dankbaar voor de groei die ik mag ervaren. Mijn taaldocenten hadden vroeger nooit kunnen bedenken dat ik nog eens blogs zou gaan schrijven. Sterker, dat bestond toen niet eens. Tijden veranderen en mensen gelukkig ook. Dankbaar dat ik daarbij mag helpen.