Na mijn periode als profvoetballer heb ik diverse leidinggevende functies vervuld. Nu heb ik mijn eigen trainings- en coachingsbureau, waarbij ik mijn ervaringen uit de topsport en de directiefuncties (positief en negatief) deel, zodat ik klanten proactief kan behoeden voor valkuilen. Het coachen en trainen zit in mijn bloed. Doordat dat ik dat niet altijd zo heb ingezet (onbewuste gedragsprocessen), ben ik erachter gekomen dat ook ik vanuit mijn talent mijn leven in wil vullen. 

Vanuit mijn ervaringen kan ik de deelnemers aan ons leiderschapsprogramma leren hoe je effectiever en anders de doelen kunt bereiken die je voor ogen hebt. Het creëert ruimte in ‘je hoofd’, waardoor effectiviteit en ontspanning toenemen. Als leider ben je ambitieus, maar voel je de ‘pijn’ van ‘te druk’! Je staat als leider open voor nieuwe inzichten, maar je weet niet hoe je daar moet komen.

Zelf heb ik ervaren dat het opzoeken van de ‘pijn’ het meest uitdagende is, maar tevens het belangrijkste. Het is een zoektocht naar kwetsbaarheid. Ik kan nu werken vanuit een positie waarbij ik weet dat kwetsbaarheid geen zwakte is, maar een kracht. Nu help ik leiders op zoek te gaan naar hun ‘pijn’. Is die eenmaal gevonden, dan is het onze uitdaging om via diverse werkvormen en interventies het aan de ‘pijn’ gekoppelde gedrag inzichtelijk te maken en te veranderen. Ik geef leiders inzichten dat hun doelen kunnen blijven bestaan, maar door het kwetsbaar kunnen opstellen de weg ernaar toe gemakkelijker en efficiënter kan. Ofwel, topsporten op persoonlijk leiderschapsniveau!

Samen met Cor-Jan Bruggeman van 3*C heb ik het leiderschapsprogramma De Om-zetgenerator ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie op www.vanbaasnaarcoach.nl